Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

El mar


Descripció


La figura d'una dona d'un impactant color blanc situada a l'entrada principal de l'Hospital Josep Trueta és obra de Rosa Serra, batejada amb el nom d'El mar: Representa una figura femenina que, amb el tors nu, descansa estirada amb un braç recolzat a terra. En aquest cas, l'escultora olotina ha estat capaç de sintetitzar la figura femenina a la mínima expressió.

Arreu del món (per exemple Lausanne o Kuwait), però especialment a Catalunya (i sobretot a les comarques gironines) es poden trobar moltes obres públiques de Rosa Serra. Com en d'altres ocasions, el perfecte acabat de l'obra convida a passar la mà per damunt de les formes i els contorns de l'escultura, pels seus entrants i sortints.

La figura exempta, que permet veure-la des de qualsevol punt, guarda molta relació amb una peça situada a l'Institut de Formació Professional d'Olot, Ésser i Matèria (1990).

Altres escultures de l'artista a Girona són Homenatge als donants de sang de les comarques gironines (molt a prop d'aquesta, també dins de l'Hospital Josep Trueta), Tors de dona i Cossos i formes.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits