Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Temple enigmàtic / Piràmide troncal


Descripció


Enigmes era un projecte d'escultures a l'aire lliure impulsat per Joan Oliver. Amb aquesta iniciativa l'artista pretenia poblar de presències artístiques qualsevol ciutat de les comarques gironines tot situant peces a l'aire lliure que generessin una tensió entre artifici i naturalesa, entre el que és invenció i el que ens ve donat sense esforç.

L'Enigma III va correspondre a El temple enigmàtic, una escultura - instal·lació guanyadora de la beca d'Arts Plàstiques convocada per l'Ajuntament de Girona i Interior Promotors d'Art de l'any 1995. En un principi havia de ser una obra temporal, situada des de l'1 de maig de 1996 als jardins de Fora Muralla de Girona durant l'exposició Girona. Temps de Flors, però la peça s'ha mantingut en aquest espai fins als nostres dies.

Totes les peces d'aquesta sèrie segueixen la numeració romana com Enigma III. L'artista aposta per una interpretació oberta a tota mena d'interpretacions.

Als mateixos jardins s'hi pot veure El cap de la garita, un cap esculpit just a la part de sota d'una garita situada a l'angle de la muralla. Jaume Fabre apunta que pot pertànyer a algun detall escultòric del convent mercedari del Mercadal.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits