Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Tres putti


Descripció


L'any 1928 l'arquitecte noucentista Rafael Masó va reformar la façana de Can Colomer, un edifici situat al número 7 de la carretera de Barcelona. Seguint el seu característic mètode de treball, Masó treballà amb un ampli equip de professionals i artesans per integrar diferents arts en els seus edificis. Els tres plafons són de terra cuita amb tècnica del negre realitzats a Can Marcó de Quart.

Malgrat que durant molt temps aquests tres relleus es van atribuir a Fidel Aguilar, Narcís Comadira i Joan Tarrús a Rafael Masó, arquitecte noucentista (Barcelona, Lunwerg Editores, SA, 1996) apunten que l'autor fou Jaume Busquets.

Així, als tres panells de la façana s'hi veuen les figures de tres putti, situats en cadascun dels tres pisos i enmig de dues finestres. Els putti, o putto en singular, eren nens petits alats normalment grassonets que tant podien ser àngels com querubins a les representacions religioses, o bé Cupidos a les escenes mitològiques. En definitiva, eren representacions de l'amor. Cadascun dels putti de la façana té trets diferents i sostenen elements com el corn de l'abundància o una àncora.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits