Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Creu missional


Descripció


Sobre una primera base circular i una segona base quadrada, s'aixeca la creu missional que l'artista Domènec Fita va realitzar l'any 1963 com a encàrrec de l'antic Ajuntament de Palau-sacosta. Mesura 5'80 metres d'alçària i està realitzada amb pedra de Girona.

Aquesta creu s'aixeca a la pujada de la Creu de Palau i en substitueix una altra de fusta que s'havia dedicat a la commemoració d'una Santa Missió de l'any 1944. De fet, la creu de Fita porta gravades una imatge de la Verge i la inscripció "Santa Maria. Missió 1944". Està coronada per una doble creu, una feta de pedra i l'altra de ferro.

Jaume Fabre apunta a Guia d'escultures al carrer que després de celebrar-se l'última sessió a l'Ajuntament de Palau-sacosta, abans d'annexionar-se al municipi de Girona el 1963, es va prendre la decisió d'encarregar la creu.

Altres peces de Domènec Fita a Girona són el brollador de Montjuïc, la gran Columna de la Història de Girona situada a Pedret, els relleus situats al Club de Tennis Girona o Els escolars de la façana de l'escola Dalmau Carles Pla.

Més informació:
www.fundaciofita.com

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2018 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits