Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

La Mamaroca


Descripció


La mamaroca, escultura popularment coneguda com La ben plantada, està ubicada de manera permanent davant la porta de Can Ninetes, el Centre Cívic del barri de Santa Eugènia, localització pròxima a la casa i el taller de l'artista Torres Monsó, el qual va assistir a l'acte d'inauguració del monument el dia 17 de març de 2007.

La mamaroca va ser concebuda entre els anys 1960 i 1968 i l'anomenà així el mateix artista, qui assegura que aquest nom no vol dir absolutament res. Va rebre el nom de La ben plantada quan l'escultura canvià de mans i els nous propietaris decidiren batejar-la amb aquest nom més popular, amb el qual, segons va dir el mateix Torres Monsó, l'obra adquireix un títol amb connotacions noucentistes. Tal com s'explicà durant la jornada d'inauguració, La mamaroca feia temps que estava al Parc Museu de Pedregà, a Bellaterra i, per tant, la seva recuperació ha estat un retorn als orígens, un veritable retrobament amb el barri de Santa Eugènia, nom que etimològicament significa "la ben nascuda".

L'escultura mesura dos metres d'alçada i forma part d'una sèrie d'escultures de bronze d'inspiració arcaica i aspecte monumental.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits