Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Atleta de Palau


Descripció


L'Atleta de Palau és una obra d'encàrrec del GEiEG a l'artista gironina Ció Abellí. La figura de l'atleta representa una noia en plena cursa de fons que transmet el caràcter esportiu de la institució del GEIEG. Amb la ubicació de l'escultura a l'entrada es dóna la benvinguda tant al soci com al visitant a les instal·lacions del Centre Esportiu de Palau.

L'escultura, de bronze i de 180 centímetres d'alçària, està subjectada per una barra d'acer interna que entra dins la base de formigó. Això permet que el volum de l'atleta es desplaci cap endavant i es recolzi només per un peu sense perill de caure. La base és un replà rectangular de formigó de l'alçada d'un escaló. La data de finalització de l'escultura fou el mes d'agost de 1994 i la seva inauguració el 17 de setembre del mateix any. La foneria Barberí d'Olot fou qui executà l'obra.

Aquesta escultura ha estat apadrinada pels nens de l'escola El Pla de Girona dins el programa Apadrinem Escultures organitzat pels Amics de la UNESCO de Girona. Cada any, els escolars visiten l'atleta i fan activitats diverses com dibuixos, redaccions, etc. tenint aquesta escultura com a tema. El 2004 van celebrar un bonic acte en motiu del 10è aniversari de l'escultura.

Clàusula: L'accés a les instal·lacions del GEiEG és restringit als socis; amb tot, algunes de les seves escultures es poden veure des de l'exterior del recinte.

Més informació:
http://www.geieg.cat/

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits