Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

A la vellesa


Descripció


Tot i que l'escultura es va acabar mesos més tard (16 de juny), la festa d'inauguració dedicada A la vellesa va tenir lloc el dia 27 de març de l'any 1979, diada del jubilat. El monument és obra de l'artista Ramon Casellas i Albert, i està situada als jardins ubicats davant l'estació de ferrocarrils.

La diada de presentació A la vellesa va ser tot un esdeveniment, no faltaren la desfilada de majorets, les sardanes, ni els discursos del president de l'ASVAT, Pedro Poch Carreras, i el seu vice-president, Martín Marro. Les paraules dels dirigents recordaren amb nostàlgia i il·lusió la realitat del monument, finançat per subscripció popular, ja que des de l'agost de 1970 la idea d'homenatjar la vellesa era present en el grup ASVAT.

La base de l'escultura està feta d'un sol bloc de granit i pesa unes 8 tones; l'escultura està formada per dos cossos de pedra de Girona de 15 i 4 tones, respectivament i té una alçada total de 6'40 m. A la part inferior de la representació hi ha exemplificada la infància, tot anhelant fer-se gran amb els braços alçats en direcció al grup superior, l'edat adulta. De la mateixa manera que la infància vol créixer, els adults també manifesten, amb el mateix gest, la intenció d'arribar a la vellesa, representada al capdamunt de la piràmide per una parella de gent de la tercera edat. Aquests contemplen l'escena que transcórrer als seus peus amb serenitat, tot gaudint plenament del final d'una vida de treball, i dels avantatges de la vellesa.

En una placa adossada a la base del monument s'hi llegeix "president ASVAT: Pere Poch Carreras. Secretari ASVAT: Martí Marro Teixidor. Padrins: Eduard Puig Pujol, Mercè Infante de Puig. Girona 16 de juny de 1979." I a la inscripció: "Vida sóc. Sóc plenitud. Tot ho sóc i seré. Record a la vellesa"

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits