Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Dues falses columnes


Descripció


L'escultor Francesc Torres Monsó va executar l'obra Dues falses columnes a petició de l'arquitecte Josep Maria Pla per tal d'ennoblir un edifici que s'havia de construir de la seva autoria. L'obra es troba emplaçada en el pas de vianants que connecta el carrer del Migdia i el carrer de Cardenal Margarit.

Es tracta de dues falses columnes unides i cobertes amb ciment armat que es repeteixen en els dos angles del pati interior. Les columnes segueixen el ritme que l'arquitecte havia traçat per a les altres columnes de l'edifici, de tal forma que, d'aquesta manera, es resolia l'estètica del porxo i les columnes afegides aportaven, a més a més, un valor artístic.

L'escultura en si es defineix per si sola, són dues columnes amb buits geomètrics que simulen una figura antropomòrfica en descomposició. L'estil es correspon a les tendències que havia anat desenvolupant Torres, l'expressionisme figuratiu.

L'arquitecte de l'edifici, Josep Maria Pla, va encarregar diverses obres artístiques en relació amb els seus projectes arquitectònics, la majoria de vegades a Paco Torres Monsó com, per exemple, les lletres de l'edifici Jardí, el Jaume I de l'edifici del mateix nom, els frisos de formigó de l'edifici del carrer de Tomàs de Lorenzana cantonada Joan Maragall (avui dia desmuntats), que va ser seu durant un temps del Col·legi de Metges de Girona, les lletres Joan Riu de l'equipament del mateix nom a Sant Gregori, els baixos relleus a diferents alçades de l'edifici del Sol del carrer de la Creu.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits