Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

El picapedrer


Descripció


L'escultura de bronze situada al jardí de l'entrada del Col·legi d'Aparelladors a l'edifici de La Punxa fou realitzada l'any 1956 i guardada a l'estudi de l'artista fins l'any 1984, moment en què el Col·legi d'Aparelladors la va comprar i instal·lar al pati de la seva seu per decorar l'entrada.

El respecte i fascinació que l'ofici de picapedrer despertava en Torres Monsó fou el principal motiu pel qual l'artista va crear una escultura d'aquestes característiques. De fet, el mateix Torres Monsó passava hores a les Pedreres picant pedra.

Amb una simple mirada, es pot observar la importància de la geometria en aquesta escultura. El perfil de la figura d'El picapedrer respon a un quadrat o cub, i el moviment de la seva cama i braç fa que El picapedrer prengui posicions angulars que accentuen encara més la geometria de l'escultura.

L'any 1956, moment en què Torres Monsó realitza l'escultura, ens trobem davant d'un artista jove en procés de maduració. El canvi radical en el seu estil encara no s'ha produït, però observant aquesta escultura es pot intuir el seu futur interès cap a l'abstracció i la geometria.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits