Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Bosch i Aragó, Manel


Bosch i Aragó, Manel. Obres

(Girona, 1957)

És arquitecte per l'ETSAB des de l'any 1984, en l'especialitat d'Història, Urbanisme i Projectes. Té estudis de postgrau en restauració del patrimoni, d'arquitectura del paisatge i d'urbanisme. Va fer el màster de medi ambient del Departament de Geografia de la Universitat de Girona. És l'arquitecte municipal de l'Ajuntament de Viladecans, des de l'any 1996 i actualment en excedència, i va ser el cap del servei d'espai públic i infraestructures (1997-1999).

Altrament, també ha fet treballs i col·laboracions a l'Administració i en empreses i organismes públics com l'Ajuntament de Girona, com a cap der la oficina de rehabilitació del barri vell (1985-1987), la Federació de Municipis de Catalunya, Castelldefels Projeccions, el Consorci del Prat Nord i el Consorci del Parc natural de la Serra de Collserola.

Ha sigut professor associat a l'ETSAB de projectes IX i l'Aula PFC (2000-2002), i a l'EPS-UdG d'urbanisme i ordenació del territori (2008-2022), taller integral de projectes (2018-2022), i tutories de PFG i PFM (2010-2022).

Està col·legiat al COAC des de 1985, amb l'exercici professional des de l'inici com a professional especialitzat en espai urbà i en arquitectura pública, i en col·laboració d'altres professionals ha intervingut, entre altres, en la reurbanització dels carrers de Ciutadans, Cort Reial, Ballesteries, Calderers i Carrer de la Barca del barri vell de Girona, en la rehabilitació de la Casa Encesa per a escola de musicà, en la rehabilitació del Teatre Municipal i a l'Auditori i Palau de Congressos, tots a Girona. A més, conjuntament amb J.M. Subirachs, va fer la proposta d'ubicació i de base de suport de la escultura als Mestres d'obres de la catedral, de J.M. Subirachs que hi ha a les escales de la Pera.

Manel Bosch és patró de la fundació Rafael Masó des de la seva constitució.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits