Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Admetlla, Pep


Admetlla, Pep. Obres

(Girona, 1962)

En l'àmbit acadèmic, Pep Admetlla cursà estudis d'història de l'art a la Universitat de Girona (UdG), el Màster en Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte (UdG-UPC), i en preparació, el lliurament de la tesina del Màster en Arquitectura, Art i Espai Efímer (UPC-ETSAB).

La seva activitat professional va començar l'any 1988 amb una beca d'escultura de la Diputació de Saragossa i la beca Actitudes de l'Institut de la Joventut del Ministeri de Cultura, per Konstruktion/Destruktion, exposició a cura de Glòria Bosch i realitzada conjuntament amb Francesc Torres Monsó a les sales de La Caixa de Barcelona. A partir d'aquest any, realitzà exposicions i diferents treballs que posen en relació l'escultura, el disseny, l'arquitectura i la pedagogia. L'any següent va obtenir una beca del Ministeri d'Afers Exteriors per anar a Grècia.

A partir de la dècada de 1990 treballa amb Glòria Bosch en el disseny i el muntatge d'exposicions, entre les quals destaquen una mostra sobre el poeta gironí Joan Badia i Les Ciutats Invisibles, d'Italo Calvino. Aquesta dècada es caracteritza sobretot per l'experimentació constant i el reconeixement de les institucions envers el seu art.

El 2001 és seleccionat pels premis FAD d'arquitectura en l'apartat d'Espais Efímers amb el projecte Escultures transitables presentat en el marc de l'exposició Utopies/Distopies: Visions després del Mur, a Visions de Futur 2000. Rep el segon premi al I Simposi d'Escultura Internacional de Wangju, a Corea del Sud. Finalment, l'any 2003 és Premi FAD del jurat de l'opinió en l'apartat d'Espais Efímers pel projecte Un jardí al centre.

Les exposicions de Pep Admetlla s'han pogut veure tant en galeries com en espais institucionals de Girona, Barcelona, Lleida, Madrid, La Corunya, Saragossa, etc., així com en altres països com França, Alemanya, Grècia, Brasil, Corea, Itàlia, etc. Pel que fa a obra pública, trobem treballs seus en ciutats com Atenes (Grècia, 1989); Girona (1995); Porto Alegre (Brasil, 1996); Salt (Girona, 1998); Wangju (Corea del Sud, 2001) i Barcelona (2003). A més de publicar articles sobre arquitectura, art i pedagogia a la col·lecció Arquitext (Edicions UPC, Universitat Politècnica de Catalunya) i Perspectiva Escolar (Rosa Sensat), ha fet presentacions de catàlegs d'altres artistes.

Des del 1998 imparteix classes en el Màster d'Arquitectura, Art i Espai Efímer (UPC-ETSAB).



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits