Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Corberó, Xavier


Corberó, Xavier. Obres

(Barcelona, 1935)

Descendent d'orfebres catalans, Corberó estudià a l'Escola Massana de Barcelona, de la qual el seu pare fou un dels fundadors, i a la Central School of Arts and Crafts de Londres (1955-1959). Més endavant, treballà a la foneria Medici de Lausana i es traslladà a viure a Nova York, ciutat on va entrar en contacte amb els surrealistes.

Retorna a Espanya a mitjans de la dècada de 1960. El 1970 començà a treballar a Esplugues de Llobregat, al Centre d'Activitats i Investigacions Artístiques de Catalunya, institució fundada per ell mateix i que consisteix en un complex de cases antigues destinades a residència per a artistes que visiten Barcelona.

Influït per Pau Gargallo i Henry Moore, Corberó alternà la seva activitat d'escultor i pintor amb la de dissenyador de joies i de decoració d'interiors.

L'any 1955 va participar en la Biennal Hispanoamericana i als Salons de Maig barcelonins. La primera exposició individual va arribar l'any 1963. Ha exposat a diversos països europeus, Nova York i el Japó, i té obres seves a museus de Nova York i Londres.

Va jugar un destacat paper com a assessor de l'Ajuntament de Barcelona en la tria d'obres d'autors de prestigi internacional per posar en carrers i places de la ciutat amb vista als Jocs Olímpics de 1992.

Resideix alternativament a París, Barcelona i Nova York.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits