Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Duixans i Vila, Josep


Duixans i Vila, Josep. Obres

(Barcelona, 1/3/1928 - Girona, 2018)

Josep Duixans va ser arquitecte municipal de la ciutat de Girona. La seva vinculació amb Girona es produeix quan, durant el servei militar, coneix l'artista gironí Domènec Fita. Fita, al mateix temps, és molt amic de Joaquim M. Masramon i propicia el contacte entre els dos arquitectes.

Acabat el servei militar, Duixans ve a treballar a Girona i forma despatx amb Masramon, arquitecte municipal de Palafrugell, municipi en el qual ambdós executen nombroses obres.

Després d'uns anys de compartir despatx, Duixans s'estableix pel seu compte i anys més tard obté la plaça d'arquitecte municipal de Girona. Fins al 1993, data de la seva jubilació de l'Ajuntament de Girona, compagina el càrrec amb el seu despatx privat.

Entre la seva obra cal esmentar l'església de Sant Josep i el col·legi Masmitjà, en col·laboració amb Masramon, i la fàbrica de la Coca-Cola a Sarrià de Ter, en solitari. També és l'autor de nombroses promocions a Salt i d'habitatges del Patronat de la Santa Creu de la Selva.

Duixans va ser el primer guanyador en la categoria de corresponsabilitat ciutadana als Premis d'Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits