Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Güell, Lluís


Güell, Lluís. Obres

(Banyoles, 1945 - 13/12/2005)

Artista multidisciplinari, va desenvolupar moltes tasques relacionades amb la creativitat, des de performer a escultor, passant per pintor o dibuixant. Allunyat de les acadèmies artístiques i vivint al marge de les galeries i del mercat de l'art, va tenir un paper destacat en els moviments més renovadors de les dècades de 1960 i 1970 gràcies a la seva particular reivindicació de les tradicions visuals i de les arts populars. Fou un dels membres fundadors del grup banyolí Presència 63, juntament amb Jeroni Moner, Jordi Gimferrer i Antoni Mercader.

A banda, va realitzar escenografies i decoracions per a esglésies i diferents establiments com ara botigues (a Girona es conserva la decoració de la Botigueta de la Cort Reial), discoteques (fou l'encarregat de dissenyar El Cafè del Mar d'Eivissa) o restaurants.

Va exposar la seva polèmica obra arreu de Catalunya (Banyoles, Girona, Barcelona, Mataró, etc.) i fou el responsable de la cerimònia de clausura de la fira ARCO de 1984. El 1987 va inaugurar l'impactant Monument a Stuttgart. De moltes de les seves produccions, però, només en queda testimoni a través de fotografies o enregistraments (happenings, obres efímeres, muntatges al carrer, etc.).



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits