Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Carrera Savall, Ramon Maria


Carrera Savall, Ramon Maria. Obres

(Banyoles, 1925)

Fill de l'escultor i professor Joan Carrera Dellunder, Ramon Maria Carrera va rebre lliçons d'art a l'Escola Municipal de Belles Arts de Girona i a l'Acadèmia de Joan Orihuel. El 1946 ingressà a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona.

Seguint els passos del seu pare, també va ser capaç de compaginar la seva activitat com a artista amb tasques educatives i va ocupar la càtedra de professor d'Escultura a l'Escola de Belles Arts de Girona.

La seva gran quantitat d'obres compta tant amb escultures de temàtica religiosa (per exemple, L'àngel de la catedral de Girona, el conjunt de peces de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles o el Relleu de Santa Elena de la façana de la clínica San José de Madrid) com amb escultures profanes (com ara els Relleus de la Guerra Civil al Pont de l'Aigua de Sarrià de Ter i Girona o el Noi llegint del Col·legi Baldiri Reixach de Banyoles). A més, cal destacar que va treballar amb diferents tècniques i estils. És molt important la seva activitat com a dibuixant.

Les seves creacions s'han pogut veure en mostres individuals i col·lectives a Girona, Banyoles, Barcelona, Vic, etc.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits