Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Xicu Cabanyes (Cabanyes Collell, Francesc)


Xicu Cabanyes (Cabanyes Collell, Francesc). Obres

(Serinyà, 28/9/1946)

Fill d'una família de pagesos, Xicu Cabanyes entrà en el món de la pràctica artística quan va començà a treballar a una fàbrica de mobles: l'any 1962 realitzà les seves primeres talles de fusta, i més endavant utilitzà nous materials com el fang, el metall, el formigó o el poliester.

El 1965 va realitzar la seva primera exposició a la Caixa d'Estalvis de Girona i fou en aquesta mateixa època que va entrar en contacte amb el també escultor Domènec Fita.

Va formar part del grup El Tint de Banyoles (1972), grup molt actiu en la vida cultural de la capital del Pla de l'Estany durant la dècada de 1970.

Les seves obres són delicades alhora que de volums contundents. Gairebé totes de gran format, conviden a ser tocades i, la majoria, relacionades amb el concepte de vida i mort. També, en molts casos, són de temàtica eròtica (vagines, elements fàl·lics, etc.).

La major part de la seva producció es troba escampada al Bosc de Can Ginebreda, a l'aire lliure, i s'adapta de manera natural al seu entorn.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits