11/04/16

Editorial revista "El Roure" (núm. 52)

A conseqüència dels canvis, la qui signa aquest escrit és qui assumeix ara l'alcaldia de Girona i, de retruc, també la presidència del Consell Municipal de la Gent Gran. Són responsabilitats que accepto amb molt d'orgull, però també amb molt de respecte per tot el que representen.

Aprofito, doncs, l'oportunitat que m'ofereix aquest editorial per presentar-me i saludar públicament tots els lectors d'El Roure. També vull agrair, especialment, el compromís de tots els qui dediquen hores del seu temps
a la dinamització i organització d'activitats en associacions, entitats i equipaments relacionats amb la gent gran. Per part meva, i de la institució que represento, procurarem gestionar-ho tot de la millor manera i amb el màxim d'encert possible. Qualsevol proposta o suggeriment que em vulgueu fer arribar mitjançant el Consell serà molt ben rebut. Segur que la vostra experiència pot ser una molt bona consellera.

És evident que tots, cadascú des del seu lloc, hem treballat i treballem amb el desig de garantir al màxim la qualitat de vida a la nostra ciutat i al nostre país, pensant especialment en els nostres fills i néts. De la mateixa manera sabem que molts d'ells també estan compromesos en la necessitat de garantir que a la gent gran no li falti de res i que pugui gaudir d'una jubilació i vellesa digna i agradable, garantint coses tan bàsiques com les pensions o l'accés a la sanitat pública per a tothom.

Una frase que hem sentit sovint aquests darrers anys, en boca de moltes persones grans que han participat en les mobilitzacions o en les consultes sobiranistes, amb molta emoció, ha estat aquella d'"em pensava que ja no ho veuria", davant del desvetllament massiu de la consciència nacional i de les ganes compartides de fer realitat la proclama del President Macià, l'Avi, que aspirava a fer un país econòmicament pròsper, socialment just, políticament lliure i espiritualment gloriós. Doncs bé, ara estem vivint un nou episodi històric i hem de ser conscients que encara no ho hem vist tot.

Només serà amb l'ajut, la unitat i la bona voluntat de tota la ciutadania que serem forts com un roure i podrem fer una ciutat i un país millors per a tothom.

Tornar