Marta Madrenas participa a l’acte inaugural del Congrés Recerkids

El projecte té com a objectiu que l’alumnat de primària col•labori de primera mà en un projecte d’investigació i recerca.

4 DE JUNY DE 2018

Madrenas participa a l’acte inaugural del Congrés Recerkids.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha inaugurat aquest matí la 2a edició del Congrés Recerkids que ha tingut lloc a les 9.30 h a l’auditori Manel Xifra del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) i on han participat també la directora de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG, Sílvia Simon; el director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Francesc Subirada, i la vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, Sílvia Llach.

L'objectiu de la iniciativa és que l’alumnat d’educació primària experimenti què vol dir fer recerca, com és un procés d’investigació i quin és el dia a dia en la vida d’un professional de la ciència. Amb aquest propòsit, els centres escolars participants han dut a terme una recerca científica emmarcada en l’àmbit de treball de les universitats i els centres de recerca de Catalunya i l’han presentada durant el congrés que s’ha celebrat avui.

"Els profes i vosaltres heu treballat per fer una cosa molt important: heu ajudat a fer aquest món una mica millor. I això és una passada! Us felicito perquè heu treballat amb cooperació i solidaritat amb els companys per fer una societat més culta i crítica".

Madrenas ha destacat la feina del professorat i de l’alumnat assistent que, segons ha dit, ha “ajudat a fer aquest món una mica millor”. L’alcaldessa també ha tingut unes paraules d’ànims per als participants: “Us felicito perquè heu treballat amb cooperació i solidaritat amb els companys per fer una societat més culta i crítica”.

Recerkids és un programa educatiu organitzat per la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya i Eduxarxa amb l’objectiu d’apropar la recerca científica a l’alumnat de 5è i 6è d’Educació Primària.

Tornar