L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presideix el bateig d’un dels miradors al riu Onyar amb el nom de Lluís Maria de Puig

L’espai dedicat al polític i historiador gironí està ubicat al lateral de la plaça de Sant Feliu.

24 DE FEBRER DE 2018

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presideix el bateig d’un dels miradors al riu Onyar amb el nom de Lluís Maria de Puig

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit avui el bateig d’un dels miradors al riu Onyar amb el nom del polític i historiador gironí Lluís Maria de Puig. El mirador, fins ara sense denominació específica, està ubicat en un dels laterals de la plaça de Sant Feliu.

Marta Madrenas ha volgut subratllar que “Lluís Maria de Puig es va comprometre amb Girona i avui és el dia que Girona es compromet amb ell, amb un compromís ferm, palpable i visible”. A l’acte, l’alcaldessa ha destacat també la importància de l’espai escollit per a la denominació, ja que “és una cruïlla perfecta de modernitat, tradició i d’un patrimoni gironí per excel•lència com és el riu Onyar. A més, és un espai de quietud per poder conèixer i reflexionar sobre la figura de De Puig i per poder gaudir de Girona”. Per últim, Madrenas ha llegit unes paraules que l’exalcalde de Girona i president de la Generalitat de Catalunya cessat en aplicació de l’article 155 de la CE, Carles Puigdemont, li ha fet arribar per elogiar la figura de Lluís Maria de Puig.

Aquest nou espai de la ciutat dedicat al polític i historiador gironí se suma a altres iniciatives que porta a terme l’Ajuntament de Girona per recordar la seva figura, com la celebració des del 2013 de la Jornada Lluís Maria de Puig.

A banda de l’alcaldessa de Girona, a l’acte hi han assistit la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el regidor delegat de Paisatge, Hàbitat Urbà, de la UMAT, Ciutat Intel•ligent i Relacions Exteriors, Narcís Sastre; la vídua de Lluís M. de Puig, Yetu Bosch; el president del Consell Català del Moviment Europeu, Xavier Ferrer; l’exalcalde Joaquim Nadal; familiars de Lluís Maria de Puig, i diverses personalitats del món acadèmic, polític i social de la ciutat.

Tornar