girona.cat

Jordi Coca a les Lliçons de la Càtedra

Tipus:Seminari
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

Les Lliçons de la Càtedra van néixer l’any 2012, com una activitat de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent, amb el propòsit de convidar cada any una persona que expliqui la seva experiència creadora, docent o investigadora al llarg de la seva vida acadèmica o professional.

Enguany, Jordi Coca, doctor en Arts Escèniques, escriptor, professor i director de teatre, és el convidat. La llarga i coherent trajectòria literària de Coca, entre la ficció i l’assaig, amb novel·les "de primera magnitud", en paraules de D. Sam Abrams, i amb treballs cabdals per entendre alguns dels grans escriptors catalans contemporanis, fan de Jordi Coca un convidat amb molt per explicar. Des de 1971, quan va obtenir el Premi Serra d’Or per a escriptors joves, fins a avui Jordi Coca ha merescut tots els grans premis de novel•la del nostre país. A més, també ha escrit poesia i narrativa breu.

La recent reedició de la novel·la L’Emperador, la publicació de Califòrnia, l’estrena de Parlàvem d’un somni al Teatre Nacional de Catalunya aquest mateix mes de novembre, converteixen Jordi Coca en un escriptor de rabiosa actualitat.


Programa
21 de novembre

16.30 - 17h
Inauguració i presentació
Representant de l’Ajuntament de Girona; Jordi Ferrer Beltran, secretari general de la UdG; Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent

17 - 18.15h
Primera lliçó: Set anys determinants (1967-1974): Brossa, Pedrolo, Palau i Fabre, el teatre a la Grècia Clàssica, Maurice Maeterlinck, la pintura de Hopper.

18.15 - 18.45h
Pausa

18.45 - 20h
Segona lliçó: Set anys de dubtes (1971-1978): les novel•les, l’experiència escènica i el cinema. D’Albert Camus a Pina Bausch, passant per Michelangelo Antonioni.

Ho organitza: Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent. Amb el suport de: Grup de Recerca de Patrimoni Literari (ILCC - UdG), Diputació de Girona, Ajuntament de Castelló d'Empúries, Ajuntament de Figueres i Ajuntament de Girona. Es lliurarà un certificat d’assistència a qui ho desitgi i s’inscrigui abans del 20 de novembre..

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web