girona.cat

L'opressió per la funció i la necessitat d'arrelament: Simone Weil

Conferència a càrrec de Teresa Forcades Vila

L'aportació jueva a la idea d'Europa
Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Institut d'Estudis Nahmànides
Preu:Gratuït

Segona de les conferències del cicle "L'aportació jueva a la idea d'Europa", entorn de l'obra de la filòsofa francesa Simone Weil (1909-1943), autora de L'enracinement (L'arrelament), el contracte social que havia de construir una nova civilització després de la Segona Guerra Mundial.

Teresa Forcades i Vila (Barcelona, 1966) és doctora en salut pública (Universitat de Barcelona), especialista en medicina interna (State University of New York), Master of Divinity (University of Harvard) i doctora en teologia fonamental (Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat) amb una tesi sobre el concepte de persona. Va dedicar la tesi doctoral en salut pública a les medicines alternatives, i la tesi de llicenciatura en teologia, a la Trinitat. Ha publicat La Trinitat, avui (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2005) i Els crims de les grans companyies farmacèutiques (Cristianisme i Justícia, 2006) i La teologia feminista en la història (Fragmenta, 2007). Darrerament ha impartit cursos sobre l'experiència mística i el compromís social de Simone Weil i ha publicat Por amor a la justicia: Dorothy Day y Simone Weil (HOAC, 2015, traducció catalana de Viena, 2015). És monja benedictina de Sant Benet de Montserrat des de l'any 1997.

Activitat gratuïta. Inscripció prèvia.

L’assistència i participació a tot el cicle de conferències podrà ser reconeguda amb 0,5 crèdits acadèmics per als estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona). Adreça: carrer Sant Llorenç s/n

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web