girona.cat

Apories de la vida quotidiana

de Nemrod Carrasco

Club Trias d'assaig
Tipus:Club de lectura
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

En la segona edició del Club Trias de Lectura d'Assaig llegirem i comentarem el llibre Apories de la vida quotidiana (Angle, 2017) de Nemrod Carrasco, professor a la UB i assessor filosòfic de la sèrie televisiva "Merlí". Resulta una lectura idònia per a adonar-se que la reflexió filosòfica comença molt sovint, per no dir sempre, a partir d'un encontre més o menys "sobtat" amb la realitat quotidiana. Si ens hi fixem una mica, però, veurem que el dia a dia és ple d'ocasions per a plantejar-se preguntes. La majoria de qüestions que aborda Carrasco en el llibre semblen ben anodines i innocents. Preguntes com ara "per què ens mirem tan al mirall?", "per què envegem els altres?", "per què ens molesten les putes?". La innocència, però, de seguida desapareix quan ens les mirem amb una mirada filosòfica. En l'última sessió programada, l'autor també prendrà part del club de lectura i rebrà els comentaris dels membres que hi hauran participat.

El Club Trias de lectura d’assaig és un espai per llegir i comentar assajos de pensament d’autors actuals. Hi haurà dues trobades prèvies per discutir l'obra abans de trobar-se, en una tercera ocasió, amb l'autor de l'assaig llegit conjuntament.

Calendari: els dimecres, 17 de gener, 7 de febrer i 7 de març, a les 19.30 h. Coordinació del club: Dr. Jaume Romero. Ho organitza: Càtedra Ferrater Mora i Escola Municipal d’Humanitats.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web