girona.cat

The Waiting Game

Txema Salvans

Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

Txema Salvans és un fotògraf català (nascut el 1971 a Barcelona) considerat un dels fotògrafs més interessants del fotodocumentalisme en aquest país, pel seu treball cínic, irònic o, simplement, observador neutre de la realitat ibèrica.
El 1997 va ser guardonat amb el prestigiós Fotopress per dos dels seus treballs: Història de Joan Durvan, el dia a dia d’un invident, i Visquin els nuvis, un intel•ligent reportatge sobre un acte social ple de curiosos matisos.
Va estudiar amb una beca a l’International Center of Photography de Nova York per passar, també becat, per Benetton al centre de creació artística La Fabrica.
El 2005 va rebre el premi Photo - España al millor llibre de fotografia espanyola per Nice to meet you. I el seu assaig The Waiting Game va guanyar el concurs del Llibre Iberoamericà de l’Editorial RM.
És un treball de vuit anys en què documentava la prostitució de les carreteres del litoral mediterrani. Usant una càmera de gran format, documenta el moment de l’espera.
Salvans és un fotògraf directe, irònic, fins i tot corrosiu que mostra sense embuts tot el que altres voldrien amagar. Ens ensenya el pati de darrere de la nostra societat. Cada fotografia de les seves sèries és un tret precís al front de l’espectador. Es veu clarament el procés reflexiu en cadascun dels seus treballs, i la seva bona edició. A través de les seves fotografies, toca temes quotidians moltes vegades tractats des d’una especial ironia.
Actualment treballa en dos nous llibres, un d’ells és la continuació del projecte The Waiting Game, i l’altre el presenta amb la reconeguda editorial anglesa Mack.

PROGRAMA

19 h. Inauguració i visita guiada amb Texma Salvans. Sala d'Exposicions del Centre Cultural la Mercè
20 h. Conferència "Parlem de fotografia d'autor", a càrrec de Txema Salvans. Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Artista: Txema Salvans. Ho produeix: Escola Municipal d'Art. Hi col·labora: Inspai

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web