girona.cat

XIII Festa Reviu els Setges Napoleònics

Tipus:Acte popular
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Parc de les Ribes del Ter i Barri Vell
Preu:Gratuït

El 19 de setembre de 1809 l'exèrcit francès va provar de fer l'assalt definitiu a Girona després de mesos de setge implacable. L'artilleria va obrir pas a les muralles i l'exèrcit invasor va entrar als carrers de la ciutat per primera vegada. No obstant la determinació i braó dels defensors va aconseguir rebutjar-los i va fer fracassar la incursió contra tot pronòstic.

La XIII Festa dels Setges de Girona ve marcada per la incertesa respecte de l’evolució de la pandèmia. Això ens obliga a organitzar una Festa dels Setges en un format reduït que no impliqui perjudici en el cas que a darrera hora no es pugui tirar endavant. També ens veiem obligats a avançar les dates habituals.

El format de la recreació serà el mateix de cada any a Girona i en els mateixos llocs, però amb una presència màxima de 80 recreadors, donant preferència a les entitats de recreació de la ciutat i a la uniformitat francesa.
Com en anys anteriors comptem amb el suport de l’Asociación Napoleónica Española, la Sala Ferran Agulló i l’Ajuntament de Girona.

Tots els actes són gratuïts i oberts al públic.
Per a participar com a recreadors cal fer una reserva. Data límit: 15 d’agost.

Horari: Dissabte de 10 a 21 h i diumenge de 10 a 14 h. Ho organitza: Associació Girona 1809 - Amics de la Girona Napoleònica

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web