girona.cat

El desig de viure i d'escriure. Prudenci i Aurora Bertrana

Any Bertrana
Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Museu d'Història de Girona (Sala d'Exposicions)
Preu:Gratuït

Prudenci i Aurora Bertrana són dos personatges molt diferents. Tanmateix, comparteixen una vocació literària que el 1935 els fa publicar, a quatre mans, la novel·la L'illa perduda. Abans i després, les trajectòries de l'un i de l'altra remeten a experiències i esdeveniments prou dissemblants i, alhora, coincidents en alguns punts essencials, com el vincle clau amb Girona, la passió per l'expressió artística en múltiples formes, el pes cultural de Barcelona, la “incomoditat” d'una certa imatge pública o la importància de les relacions Intel·lectuals. Aquesta exposició parteix del punt d'unió creativa que en representa el llibre de mitjan anys trenta per explicar el món del pare i el món de la filla en allò que tenen de divers i de comú.
La mostra explicarà també la història política i cultural catalana i europea que va del darrer quart del s. XIX fins als anys setanta del s. XX





Direcció: Sílvia Planas. Coordinació de l'Any Bertrana: Oriol Ponsatí. Comissariat a càrrec: de Blai Gasull, Glòria Granell, Xavier Pla i Neus Real. Ho organitza: Museu d'Història de Girona. Hi col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web