girona.cat

Girona, en pedra viva

Fires de Sant Narcís
Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Museu d'Història de Girona (Sala d'Exposicions)
Preu:Gratuït

L’abundant representació visual i escrita de Girona ha creat gairebé un gènere propi, estretament vinculat a la literatura heroica, l'imaginari pintoresc i la moderna promoció turística. Però, a una escala més íntima, s'ha conformat també a través de la memòria dels que hi han viscut o hi han estat de pas, de la seva sensibilitat canviant i de la consciència ètica i social amb què ha estat jutjada com un mirall de virtuts o com una baluerna impossible. Replegada sobre la seva pròpia bellesa, que el reflex aquarel·lat de l'Onyar contribueix a equiparar amb el perillós embadaliment de Narcís, ha inspirat des de lloances marcials pel seu passat èpic i la seva austera enteresa, fins a cants melancòlics de poetes que hi veien projectada, el clar de lluna, la ruïna i la fragilitat de l'existència humana.

Partint del llibre "Girona, en pedra viva", del qual no és una il·lustració sinó, en tot cas, un colofó que inviti a pensar amb voluntat crítica la diversitat de mirades que han contribuït a construir el discurs sobre la ciutat, la present exposició proposa una dotzena de finestres on abocar-se a una altra Girona.




Horaris d'obertura:

Del 28 d'octubre fins al 19 de novembre

De dimarts a dissabte de 10:30h a 17:30h
Diumenges i festius de 10:30h a 13:30h

Horaris especials

Del 23 de novembre fins al 31 de desembre

De dijous a dissabte de 10:30h a 17:30h
Diumenges i festius de 10.30h a 13.30h.

Tancat dilluns, dimarts i dimecres.

Entrada lliure

Autoria: Jordi Puig Castellano i Eva Vàzquez Ramió. Organitzen: Museu d'Història de Girona. Ajuntament de Girona. Hi col·labora: Triangle Postals. Amb el suport de: Diputació de Girona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web