girona.cat

Cap a les deus

Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
Preu:Gratuït

Girona està molt influïda per la seva fisonomia fluvial. El riu ens convida a relacionar-nos ecològicament amb el territori, però també serveix com a espai de creació de metàfores que poden ser una eina necessària des del punt de vista conceptual, creatiu o vital. Tornar a les deus és anar allà, al rovell de l’ou, és convertir l’espai i el temps en quelcom reversible, fer d’allò que davalla una ascensió, un diàleg, una alteració del curs natural de les coses mentre es treballa a partir del curs de les coses.

El riu, anant més enllà de les fronteres administratives, és una oportunitat per pensar altres maneres de posar en valor el territori a partir de processos i conceptes com: naixement, curs-deriva, fluïdesa, sedimentació, invasió, inundació i desembocadura.

“Cap a les deus” és un pretext per crear una comunitat transitòria d’obres, la majoria protagonitzades per artistes –alguns dels quals representen les deus artístiques gironines-, que han treballat la relació obra-natura i, en concret, l’imaginari fluvial.

Artistes: Enric Ansesa, Eva Cau, Anna Dot, Christophe Farnarier, Laura Ginès, Jordi Isern, Víctor Masferrer, Associació Milfulles, Jordi Mitjà, Pere Noguera, Arnau Obiols, Josep Maria Oliveras, Perejaume i Job Ramos. . Comissària: Ingrid Guardiola

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web