girona.cat

Del gris al groc

Òpera Jove

Àmbit:Arts escèniques
Tipus:Teatre
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Teatre Municipal
Preu:15 €

Les diverses circumstàncies històriques i socials en què s'emmarquen els personatges que us presentem, els duen a una situació de desavantatge i confrontació amb l'estatus quo. El règim establert interromp violentament les seves vides. Homes dotats intel·lectualment, de principis ferms i moral íntegra, humanistes que creuen en la progressió cultural i social dels seus conciutadans són traïts, denunciats, exiliats, presos o assassinats.
Hem escollit cartes que han estat escrites en els moments més crítics de la seva existència. Situacions límit dins la presó, reflexions de perdó i concòrdia cap als seus repressors, clarividència i enyor davant la mort... (són cartes colpidores de persones que han treballat per la llibertat com a principi, a costa de la seva).
Paral·lelament la música que il·lustra aquest acte intenta arribar a l'espectador de manera integral. Es desdibuixa el traç del llapis sobre el paper, l'anècdota, el fet, la declaració. La música pren la paraula. L'emoció, l'art: aquella dimensió que ens fa comprendre i no entendre, que ens canvia quelcom per un instant o per sempre.
Amb la col·laboració de M.H.Sr. Roger Torrent, I. Sra. Marta Madrenas, Jaume Pla de Mazoni, Ramon Cotarelo, Montse Bassa, p. Sergi d'Assís, Carme Sansa, Francesc Ten, Marina Geli, Pilar Rahola, Lluc Salellas, Laia Pèlach, Mª Mercè Roca i Neus Matamala.

Direcció escènica: Martí Peraferrer. Guió: Xavier Mendoza. Textos: Chantal Botanch. Narrador: Enric Arquimbau

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web