girona.cat

Don Carlo

Associació d'amics de l'Òpera de Sabadell

Àmbit:Arts escèniques
Tipus:Òpera
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Teatre Municipal
Preu:50  |  36  |  20  |  10 €

Una hora abans de l’òpera hi haurà una presentació al Saló de Descans que anirà a càrrec de Joan Manel Barceló (dels Amics de l’Òpera de Girona).

La trama de “Don Carlo” ens porta a la cort del rei Felip II d’Espanya, allà en el segle XVI, on es va originar la famosa llegenda negra. I en aquesta òpera hi podem trobar nombrosos elements d’aquesta llegenda, començant per la Inquisició i el seu cap, el sinistre personatge del Gran Inquisidor. Don Carlos és el fill del rei, el príncep d’Astúries, personatge romàntic que vol alliberar Flandes del jou espanyol i estima la seva madrastra, la jove reina Elisabet de Valois, mentre que el rei Felip, un dels personatges més immensos creats per Verdi, compleix el seu paper de governant per davant del de pare. Basat en una obra de Schiller, Don Carlo és una gran mentida històrica donat que el personatge que ens presenta com a idealista i noble fou en realitat una veritable desgràcia humana: deforme, malaltís, cruel, mentalment inestable, el seu pare va acabar per fer-lo tancar en una mena d’arrest domiciliari i va morir en estranyes circumstàncies sense arribar a ocupar mai el tron.

Repartiment: Felipe Bou, Albert Casals, Carles Daza, Danil Sayfullin, Juan Carlos Esteve, Maite Alberola, Laura Vila, Laura Obradors, Queralt Aymerich, Alberto Espoinosa, Anabel Pérez Real. Director d'orquestra: Daniel Gil de Tejada. Director del cor: Daniel Gil de Tejada. Director d'escena: Carles Ortiz. Assistent d'escena: Anna Ponces. Escenografía: Jordi Galobart. Il.luminació: Nani Valls. Vestuari: AAOS. Cor Amics de l'Òpera de Sabadell. Orquestra Simfònica del Vallès

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web