girona.cat

María Acaso - Com l'educació pot ser un procés artístic i com l'art pot ser un procés educatiu

Activitat d'escalfament de l'EDhack Krea Girona

Tipus:Xerrada
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG
Preu:Gratuït

En molts casos i durant massa temps les arts, la cultura i l’educació s’han entès com àrees separades que operen des de contextos diferenciats i amb finalitats massa vegades oposades. En aquesta xerrada s’analitzaran les grans similituds entre els tres conceptes així com la necessitat, no només de mantenir-los units, sinó que es foguin entre ells de manera que no sapiguem ben bé què és art, què és educació i què és cultura.

María Acaso és una productora cultural que considera que l'actual sistema educatiu és obsolet i que cal un canvi urgent que anomena #rEDUvolution. Els seus projectes se centren a desafiar les divisions entre art i educació, allò acadèmic i allò popular, la teoria i la pràctica; a desenvolupar una educació contemporània i a transformar els formats de la transmissió del coneixement. És sòcia fundadora del col·lectiu Pedagogías Invisibles i presidenta del Comité Asesor en Arte Ciudadano de la Fundación Daniel y Nina Carasso a Espanya. En l’actualitat és cap de l’àrea d’educació del Museu Reina Sofia.

Aquesta proposta està dissenyada en el marc de les activitats d’escalfament de l’EdHack Krea Girona (girona.edhack.cat), que se celebrarà els dies 22 i 23 de març al Centre Cultural La Mercè.

No cal inscripció prèvia

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web