girona.cat

The Gramophone Allstars

Fires de Sant Narcís 2018
Tipus:Concert
Data:Acte ja realitzat
Lloc:La Copa
Preu:Gratuït

Primer grup que tocarà aquesta nit a La Copa.

Després de l’aclamat Jazzmaica, que els va permetre fer 60 concerts arreu del país i fins i tot es va publicar al Japó, The Gramophone Allstars Big Band torna amb nou disc, aquesta vegada obrint el ventall rítmic amb la mirada posada també sobre altres sonoritats caribenyes. Maraca Soul afegeix nous colors com el boogaloo o el calypso a la fórmula magistral de la banda: transformar perles de la música negra a través del contratemps jamaicà i d’uns voluptuosos arranjaments per a big band.

En el repertori del nou disc hi trobem temes de procedències diverses, des de veritables clàssics fins a troballes encara massa desconegudes. De Stevie Wonder a Harry Belafonte, de Ray Barretto als Slackers, dels Skatalites a Nina Simone. De Detroit a Kingston passant per Nova Orleans i el Spanish Harlem. Boogaloo, ska vintage, New Orleans funk, calypso... Filtrant sempre aquests gèneres a través del peculiar prisma de la big band, amb prodigiosos arranjaments de tall jazzístic. I com sempre, aportant nous temes propis com el que signa en aquest cas Lluc Casares, “Tommy’s Spaceship”, dedicada al llegendari saxofonista jamaicà Tommy McCook. Genís Bou lidera aquest projecte on conflueixen alguns dels músics més rellevants de la nova escena jazz del país.

Horari: de les 23 h a les 00.10 h aproximadament. Ordre d'actuació de concerts aquesta nit: The Gramophone Allstars 23 h + Dr. Calypso 00.30 h + Biflats 02.20 h

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web