girona.cat

Cromos, pel·lícules i estrelles

Col·lecció de cromos de cinema d'Albert Rossich

Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Museu del Cinema
Preu:Gratuït

Al llarg dels seus 123 anys d'història, el cinema ha utilitzat molts sistemes per a fer promoció de les seves pel·lícules i de les estrelles que les protagonitzen, des dels clàssics cartells i programes de mà fins a l'ús de les noves tecnologies, com per exemple les xarxes socials a Internet. Ara bé, pocs mitjans de publicitat s'han mantingut inalterables al llarg de tots aquests anys en l'àmbit cinematogràfic com els cromos de pel·lícules i estrelles.

Aquesta exposició té per objectiu mostrar la relació que el cromo i el col·leccionisme dels cromos ha tingut amb el cinema. Una relació que es remunta als mateixos orígens del setè art, quan les primeres productores cinematogràfiques van veure que els cromos podien ser un eficaç mitjà de divulgació de l'star system i de les seves pel·lícules. A la mateixa època, moltes empreses, sobretot de productes alimentaris com la xocolata, van veure que la temàtica del cinema era un esquer immillorable per a atraure nous clients. A partir d'aquí, sempre s'han editat cromos destinats a aquells col·leccionistes cinèfils i mitòmans que, a través d'aquest petit paper imprès, estableixen un lligam personal i íntim amb les seus films, actors i actrius preferits.

Aquesta exposició compta amb l'extraordinària col·lecció de cromos de cinema d'Albert Rossich, que es mostra per primera vegada en públic. L'exposició se centra especialment en els àlbums i els cromos del cinema de la primera meitat del segle XX, per la seva qualitat, singularitat i perquè són els més inèdits i desconeguts.

Podeu consultar imatges de peces d'aquesta exposició en aquest enllaç

Producció: Museu del Cinema Comissaris: Jordi Pons, Montse Puigdevall i Albert Rossich Disseny: Mostra Comunicació Materials Exposats: Col·lecció Albert Rossich Conservació: Montse Puigdevall Interactiu Audiovisual: John Revell (Cifog) Muntatge Expositiu: Rafel D'arquer Muntatge Audiovisuals: Museu del Cinema Digitalització: Mireia Trias (CRDI) Amb el suport de: Diputació De Girona i Generalitat De Catalunya (Departament De Cultura) Col·labora: CIFOG.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web