girona.cat

Literatura i llibertat

a càrrec de Suso de Toro, dins el cicle 'Nous referents pel canvi social' del Festival ÍTACA, Cultura i Acció

Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Auditori de la Mercè
Preu:Gratuït

L'escriptor gallec Xesús Miguel de Toro Santos, més conegut com a Suso de Toro (Santiago de Compostel•la, 1956) impartirà la conferència 'Literatura i llibertat', dins del cicle 'Nous referents pel canvi social' que organitza anualment el Festival ÍTACA, Cultura i Acció. Llicenciat en Art Modern i Contemporani per la Universitat de Santiago de Compostela, Suso de Toro ha publicat més d'una vintena de llibres en gallec de narrativa, teatre i assaig, una prolífica obra literària que va fer-lo mereixedor del Premio Nacional de Narrativa l'any 2003. És també dramaturg, guionista de televisió i col•laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, com eldiario.es o el diari Ara.

Acaba de publicar el llibre 'Per Catalunya' un recull de textos periodístics on analitza el procés independentista de Catalunya, amb una defensa militant del dret dels catalans a decidir el seu futur i una crítica contundent contra les pràctiques ràncies i autoritàries del nacionalisme espanyol. Un compromís personal contra els abusos del poder que també va exercir durant l'enfosament del Prestige a les costes gallegues, convertint-se en una de les veus més populars de la Plataforma Nunca Máis, que va aplegar la resposta ciutadana davant el desastre ecològic.

Molt actiu a les xarxes socials, no és mossega mai la llengua. Pensa el que diu i diu el que pensa, una actitud valenta i honesta que ha tingut conseqüències per a la seva carrera. Els grans mitjans espanyols han deixat de publicar els seus articles i ha passat de ser un de les veus literàries més valorades de tot Espanya a patir un boicot permanent en la promoció de la seva obra. Malgrat les pressions, Suso de Turo no ha fet ni un pas enrere i manté una militància intel•lectual i política que molts ciutadans admiren i agraeixen.

Ho organitza: Festival ÍTACA, Cultura i Acció i Escola Municipal d'Humanitats

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web