girona.cat

Bons auguris

Temps de flors
Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Claustre de la Mercè
Preu:Gratuït

"Bons auguris" és el projecte de l'Escola Municipal d'Art per Temps de Flors 2018 al Centre Cultural La Mercè.

La proposta que presentem sota el títol Bons auguris, es basa en la tradició Japonesa dels Koinobori. Aquesta tradició dels Koinobori és la celebració del dia dels infants, que al Japó és el 5 de maig.

Tradicionalment al Japó associen la carpa amb les nenes i nens, fent un paral•lelisme de la força i el valor que fa la carpa que neda contra corrent amb el creixement i l'aprenentatge dels infants. Els Koinobori són com estels/banderes en forma de carpa que onegen amb el vent. Aquestes carpes al vent representen l'esperança de cada família cap a les més petites de la casa, perquè creixin fortes i sanes com les carpes salvatges. També hi pengen banderoles amb text, amb els bons auguris per a cada infant.

Així doncs jugant amb aquesta tradició Japonesa dels Koinobori, el projecte Bons auguris relaciona els estudis i coneixements que s'imparteixen al Centre Cultural La Mercè (amb l'Escola Municipal d'Art i l'Aula d'Escriptura de l'EMHU) amb l'esforç de les carpes per nedar i remuntar el riu.

Bons auguris per l'esforç i el gaudi d'adquirir coneixements nous i amb l'esperança que els facin més creatius, comprensius, crítics i lliures. Que tinguin més eines per expressar i canalitzar el seu art i que puguin ser feliços amb allò que fan.

Aquestes carpes al vent al claustre del Centre Cultural La Mercè, simbolitzaran els bons presagis d'aprenentatge de l'alumnat de les escoles de l'EMA i l'EMHU.
Bons auguris juga amb la simbologia de l'esperança, en l'expectativa de resultats favorables relacionats a esdeveniments i circumstàncies de la vida o del món en el seu conjunt. Vol ser una mirada optimista del moment que ens toca viure.

Artistes: Alumnat del centre cultural La Mercè. Ho coordina: Clara Gassiot. Ho organitza: centre cultural La Mercè

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web