girona.cat

Rostres d'una calavera

Iconografia. Imatges amb sentit
Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

Tercera conferència del cicle "Iconografia. Imatges amb sentit" a càrrec de Mery Cuesta. La conferència aborda els recanvis de significat que el símbol de la calavera ha viscut en diversos contextos socials i culturals. Amb aquesta finalitat s’emprendrà un itinerari iconogràfic que parteix del Barroc al segle XVII fins a l’actualitat, moment en el que assistim a una desactivació significativa d’aquest símbol en paral•lel a la seva introducció al món de la moda i el luxe. “rostre d’una calavera” és un viatge orgànic per la cultura visual sobre la mort i la vida.
Mery Cuesta (Bilbao, 1975) és crítica d’art, comissària d’exposicions i dibuixant. Com a crítica, és firma habitual del suplement "Cultura/s" de La Vanguardia, i condueix la secció ‘Centellas’ cada dimecres a Radio3-RNE. Ha comissariat exposicions como ‘Quinquis dels 80’ o ‘Bálsamo y fuga: La creación artística en prisiones’, també es la comissària del Pavelló Catalá en la Bienal de Venècia 2017. Dirigeix el Màster en Il•lustració i Còmic a l’Escola Universitària de Disseny i Ingenyeria Elisava. Publica historietes a revistes como TMEO o Mongolia, te tres còmic-books editats, i prepara la seva antologia de 10 anys de còmic.

El cicle de conferències "Iconografia. Imatges amb sentit" planteja una sèrie de reflexions sobre com algunes imatges, clàssiques o modernes, tenen la capacitat de transmetre pensament visual, de ser compreses i interpretades de manera immediata, a partir de significats no sempre visibles. Una manera d'acostar-nos al misteri de les imatges que es presenten com a representació d'un sentit.

Conferència a càrrec de: Mery Cuesta. Cicle coordinat per: Jordi Balló. Ho organitza: Escola Municipal d’Humanitats

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web