girona.cat

Escriptura del cos en l'espai. Iconografies de la dansa contemporània i els seus moviments narratius

Iconografia. Imatges amb sentit
Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

Segona conferència del cicle "Iconografia. Imatges amb sentit" a càrrec d’Alicia Kopf en la que es farà un acostament a les relacions entre imatge fixe, imatge en moviment i narrativa sota el prisma de la dansa. Coreografies, empremtes i expansions del ballarí/na en el camp de la paraula, el pensament i el cinema.
Alicia Kopf, nom artístic d’Imma Ávalos (Girona, 1982), artista visual i escriptora. Llicenciada en Belles Arts i en Teoria de la literatura i Literatura comparada. La seva primera novel•la, Germà de Gel (L’Altra editorial, 2015), ha rebut els premis Documenta 2015, Llibreter 2016, Ojo Crítico 2016 i Cálamo "Otra Mirada 2016". Com a artista visual va presentar l’exposició individual Seal Sounds Under The Floor el 2013 a la Galeria Joan Prats de Barcelona. Ha participat en diferents exposicions col•lectives com ara Pis(o) Pilot(o) al CCCB (2015), Nonument a la Capella dels Àngels del MACBA (2014), Fugues dins el cicle de Sala d’Art Jove FAQ a la Fundació Tàpies (2013), entre d’altres. Ha rebut reconeixements com el premi GAC-DKV a la millor exposició de l’any en galeria realitzada per un/a artista jove (2015), o el d’investigació artística de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya (2013). Va publicar el seu primer llibre de relats Maneres de (no) entrar a casa el 2011 gràcies a una Beca Girona Kreas.
El cicle de conferències "Iconografia. Imatges amb sentit" planteja una sèrie de reflexions sobre com algunes imatges, clàssiques o modernes, tenen la capacitat de transmetre pensament visual, de ser compreses i interpretades de manera immediata, a partir de significats no sempre visibles. Una manera d'acostar-nos al misteri de les imatges que es presenten com a representació d'un sentit.

Conferència a càrrec d'Alícia Kopf. Cicle coordinat per: Jordi Balló. Ho organitza: Escola Municipal d'Humantats

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web