girona.cat

La Pietat i altres motius visuals: de l'art i el cinema a l'esfera pública

Iconografia. Imatges amb sentit
Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

Primera conferència del cicle "Iconografia. Imatges amb sentit" a càrrec de Jordi Balló. El món de la comunicació pública funciona cada cop més a partir de la transmissió d'imatges que tenen la capacitat de ser identificables emocionalment per l'espectador. Això és particularment visible en el motiu de la Pietat, però també en altres dispositius que transiten entre la pintura, el cinema, el fotoperiodisme i la representació política.

Jordi Balló és professor de Comunicació Audiovisual i Director del Màster en Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra (Premi nacional de Cinema 2005). Va ser director d'exposicions del CCCB entre 1998 i 2011, on va comissariar mostres sobre art i cinema com ara El segle del cinema, Hammershoi i Dreyer, Erice/Kiarostami, Totes les cartes. Correspondències fílmiques (Premi Ciutat de Barcelona 2011) o Pasolini Roma. Es autor de llibres com Imatges del silenci (2000) i, amb Xavier Pérez, de La llavor immortal (1995), Jo ja he estat aquí (premi de la Crítica Serra d'Or, 2005) i El món un escenari. Shakespeare: el guionista invisible (2015).

El cicle de conferències "Iconografia. Imatges amb sentit" planteja una sèrie de reflexions sobre com algunes imatges, clàssiques o modernes, tenen la capacitat de transmetre pensament visual, de ser compreses i interpretades de manera immediata, a partir de significats no sempre visibles. Una manera d'acostar-nos al misteri de les imatges que es presenten com a representació d'un sentit.



Conferència a càrrec de: Jordi Balló (UPF). Cicle coordinat per: Jordi Balló. Ho organitza: Escola Municipal d’Humanitats

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web